Граждани са се събрали и протестират пред парламента срещу връщането

...
Граждани са се събрали и протестират пред парламента срещу връщането
Коментари Харесай

Протестиращи срещу връщането на хартиената бюлетина блокираха движението пред НС

Граждани са се събрали и стачкуват пред Народното събрание против връщането на хартиената бюлетина, само че демонстрацията не е многолюдна. Организатор е Инициативата " Правосъдие за всеки ".

Към 19 ч. протестиращите блокираха придвижването пред Народното събрание. Според тях връщането й ще върне следения избор и огромния брой невалидни бюлетини. Събралите се жители скандират " Мафията вън ". Искаме почтен метод да гласуваме и нашият избор да бъде регистриран, а не манипулиран, разясниха протестиращи.

Няма нито едно доказателство, че машинният избор може да бъде следен, обявиха от " Правосъдие за всеки " пред събралите се жители.

Това е вторият митинг против измененията в Изборния кодекс, като първият беше на 18 ноември, напомня Българска телеграфна агенция.



В петък повече от 11 часа продължи дебатът на второ четене по 16-те докладвани параграфа от законопроекта за промени в Изборния кодекс.

" Вместо да се ангажира със сформиране на държавно управление, да се занимава с проблемите, които директно касаят българските жители, да се концентрира върху проектозаконите по Плана за възобновяване и резистентност, попълването на персоналния състав на органи с изминал мандат и други значими проектозакони, Народното събрание реши да се занимава с Изборния кодекс ", сподели президентът Румен Радев по време на консултациите с " Български напредък " за сформиране на държавно управление. " Дали това е главният приоритет на обществото ни, както и четиричасовият спор за наименованието на закона, надълбоко се колебая ", добави президентът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР