Граждани на Сопот излязоха тази вечер на протестен митниг срещу

...
Граждани на Сопот излязоха тази вечер на протестен митниг срещу
Коментари Харесай

Сопот подкрепи Стефан Филчев, иска оставката на кмета СНИМКИ

Граждани на Сопот излязоха довечера на протестен митниг против освобождението на шефа на къща-музей „ Иван Вазов” Стефан Филчев. Да поддържат своя сътрудник на митинга пристигнаха чиновници от музеите в Карлово и Клисура, няколко културни дейци от София.

Аз съм лингвист, дълги години съм бил преподавател по български език и литература. Пет години управлявах къща-музей „ Иван Вазов”, показа пред своите съграждани Стефан Филчев. Моята задача постоянно е била да приказваме и поддържаме връзка с чистия български език на Иван Вазов. Сега се срамя, че сме очевидци на унизително, жестоко, безпардонно отношение, сподели още той. За мен се тиражират неистини, упрекват ме в злоупотреби. Не мога да простя тези неистини поради децата си.
Винаги съм ги възпитавал да бъдат почтени, по тази причина през днешния ден те са с мен на този протест, показа още Стефан Филчев.

Да поддържа своя сътрудник на митигна взе думата шефът на Историческия музей в Клисура Стоян Иванов. Той напомни, че за пет години къща-музей „ Иван Вазов”, управителен от Стефан Филчев се трансформира в авторитена културна институция с национално значение, позната и в чужбина.

Още няколко оратора, измежду които първият кмет на община Сопот Минко Караганчев, родственикът на Васил Левски Стефан Караиванов от Карлово, кметицата на Клисура Генка Тодорова обявиха в слова поддръжката си за Стефан Филчев.
Бруталното уволняване на Стефан Филчев преля чашата на нашето неодобрение, настояваме за незабавна оставка на това това разрушително за общината ръководство, съобщи Никола Пингелов, занаятчия от Занаятчийския еснафин на Сопот, който пръв взе думата. Недопустимо е в 21-век в страна от Европейския съз, заместник-кмет да се държи като турско заптие от 19 век, добави той. За да изрази недоволството си от речника на заместник-кмета жител носеше афиш с
текст „ Мекере ли съм, господин Новаков”.

Проявата събра близо 100 индивида. На нея пристигна и мъж, който носеше дебело въже, завързано като бесилка. Заместник-кметът съобщи, че в случай че на митинга дойдат повече от седем индивида, ще се самоубие. Нося му това въже, съобщи Милен Божков и закачи въжето на входа на общинската постройка.

По време на митинга предприемчив комитет с ръководител Лиляна Йотова пусна подписка за оставката на кмета Деян Дойнов и заместника му Николай Новаков. Заедно с декларацията, която бе прочетена, тя ще бъде изпратена до Областния шеф, до Комисията по локално самоуправление в Народното събрание и до омбудсмана Мая Манолова.
тагове Сопот митинг поддръжка Стефан Филчев оставка кмет  Сопот поддържа Стефан Филчев, желае оставката на кмета СНИМКИ  Сопот поддържа Стефан Филчев, желае оставката на кмета СНИМКИ  Сопот поддържа Стефан Филчев, желае оставката на кмета СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР