Граждани на Руската федерация активно купуват жилища във временно окупирания

...
Граждани на Руската федерация активно купуват жилища във временно окупирания
Коментари Харесай

Руснаците активно купуват имоти в Мариупол

Граждани на Руската федерация интензивно купуват жилища във краткотрайно окупирания Мариупол и документи за тях. Всъщност обаче самите жилища не съставляват интерес за тях, уточнява съветникът на кмета на окупирания град Пьотр Андрюшченко, представен от " Униан ".

" Това е комплицирана прагматична история, от една страна. От друга страна, доста е просто. Те купуват документи, а не жилища. Плюс ипотека. Въпросът е, че когато се записват в Мариупол, по-специално, те имат право да получат отплата от съветския бюджет, в случай че има ипотека. Затова купуват документи ".

Андрюшченко изяснява, че разноските за придобиването на документите, в случай че се изчислят дружно с получените обезщетения, са доста преференциални.

" Освен това излъчват реклама в Руската федерация, в азиатската част на Руската федерация. Продължава от към февруари, демонстрира по какъв начин всичко ще бъде наред и ужасно, не е ясно по кое време ".

Както той означи, десетки разгласи за продажба на недвижими парцели в Мариупол се появиха на съветски уеб сайтове. Цената варира от 2 до 5 милиона рубли. Освен това в окупирания град се организира строителство за сметка на федерални средства.

" Следователно това (недвижимите парцели – бел. ред.) е задоволително на ниска цена за строителите и печелившо, и много просто от позиция на хората, които евентуално са решили, че могат да живеят в Мариупол. Цялата тази история е завързана на възел, вследствие на което прагматичните руснаци, които имат достъп до федералния бюджет и до кръга на взимане на финансови решения, купуват жилища и документи ", добави Андрюшченко.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР