Граждани излязоха на протест пред екоинспекцията във Враца, съобщава bTV.

...
Граждани излязоха на протест пред екоинспекцията във Враца, съобщава bTV.
Коментари Харесай

Врачани на протест срещу липсата на контрол върху отпадъците

Граждани излязоха на митинг пред екоинспекцията във Враца, оповестява bTV.
Причината за недоволството им е горенето на боклуци в циментовия цех в село Бели извор, намиращ се на към 20 км от града.

Протестиращите настояват, че във въздуха се отделят рискови субстанции.
 Протест боклукчийска кофа ли е Враца ще има на следващия ден Протест " боклукчийска кофа ли е Враца " ще има на следващия ден
На 14.10.2020 г от 10.30 часа ще се организира митинг пред РИОСВ-Враца в отбрана правото на локалните поданици на здравословна околна среда....
В завода се изгарят към 100-200 000 нерециклируем боклук от няколко общини, най-вече от Софийската. Освен това има промишлени боклуци, както и отпадък от Италия - към 20%.

От завода твърдят, че активността се прави съгласно европейските стандарти и не заплашва популацията. Постоянно се правели инспекции, а резултатите от тях се изпращат и на кмета на Бели извор - Кирил Илиев. От своя страна той отхвърли да е усещал неприятна миризма от предприятието.
Протестиращите обаче не са уверени, че това е по този начин. Те показват, че пещта е остаряла технология за изгаряне на боклуци и упорстват за рационализация, а точно плазмено изгаряне, посредством което не се отделят нездравословни субстанции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР