Граждани и фирми от Варна са върнали за рециклиране почти

...
Граждани и фирми от Варна са върнали за рециклиране почти
Коментари Харесай

Граждани и фирми от Варна върнали 41 тона хартия и спасили 700 дървета от отсичане

Граждани и компании от Варна са върнали за преработване съвсем 41 тона хартия, с което са избавили 701 дървета през 2021 година, научи Moreto.net

Рециклирането на отпадъчна хартия е в границите на акцията " Лист по лист ", оповестиха основателите от Обществения център за околна среда и стабилно развиване във Варна.

В самодейността са се присъединили 114 офиси, компании, учебни заведения, детски гради и фамилии, с което са били директно ангажирани с решаването на важен публичен проблем, какъвто е Замърсяването на планетата, оповестиха уредниците.

В рамките на акцията „ Лист по лист “ са били събрани и предадени за преработване 40659 кг отпадъчна хартия. Те не са бяли заровени в бунище или изгорени в инсинератор, а са бяли върнати назад в стопанска система.

От екологична позиция с това са избавени 701 дървета от изсичане, което е еднакво на към чети декара гора.

В 21-годишната си история до цепя акция е събрала и предала за преработване общо 932796 кг. отпадъчна хартия и е избавила от изсичане 18794 дървета.

От Обществения център за околна среда и стабилно развиване във Варна молят да осмислим на първо място консуматарското си държание. Така ще бъдем още по сполучливи в напъните си за стабилно бъдеще.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР