Графит на Банкси във Витлеем, Снимка: АПСледвайте Гласове в .Изложба

...
Графит на Банкси във Витлеем, Снимка: АПСледвайте Гласове в .Изложба
Коментари Харесай

Изложба по повод 60 години стрийт арт се открива в Париж

Графит на Банкси във Витлеем, Снимка: АП
Следвайте " Гласове " в.

Изложба във връзка 60 години стрийт арт се открива в Париж, заяви Агенция Франс Прес.  Британецът Банкси, нюйоркчанката Суун, французойката Мис Тик са единствено някои от огромните художници, които ще бъдат показани.
Изложбата „ Capitale(s): 60 ans d'art urbain “ ( „ Столица/и: 60 години градско изкуство “) се открива в събота в постройката на общината в Париж и ще продължи до 11 февруари 2023 година  
„ Париж е част от ДНК-то на уличното изкуство, неразривно обвързвано е с избрани квартали “, сподели пред Агенция Франс Прес Мадам. Истинското име на тази 40-годишна парижанка е Орели-Людивин. Тя е измежду 62-ата актьори, които ще бъдат показани в изложбата.

Експозицията е случай да се напомни името на Мис Тик – Радиа Новат, пионер на уличното изкуство, позната с помощта на своите женски секси силуети, рисувани с шаблони върху стените на френската столица. Мис Тик умря през май на 66 години.
Това е повече от придвижване, сподели Магда Даниш, галерист в Париж, Шанхай и Лондон, която е един от четиримата комисари на изложбата. Това е просвета, групов спорт, изкуство, в границите на което хората са рисково свързани един с различен.
Изложбата показва изкуството на графитите от хронологична позиция с аудиовизуални архиви, произведения, материали.
Организаторите на изложбата канят публиката да посети изложбата, тъй като тя е за всички – има по нещо за всеки усет, показани са всички техники, всички генерации. „ Доведете децата си, покажете им света в цвят и форма. Това е галерия за деца от 3 до 77 години “, споделя Марко 93, един от комисарите на събитието.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
                
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР