Градският съвет на социалистите в Пловдив свали политическото си доверие

...
Градският съвет на социалистите в Пловдив свали политическото си доверие
Коментари Харесай

БСП се разцепи, пловдивската организация свали доверието си от Нинова

Градският съвет на социалистите в Пловдив смъкна политическото си доверие от Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия на изключително съвещание. Това стана с декларация, изпратена до медиите.
Безпрецедентната декларация на " алените " идва откакто бюрото, ръководено от водача Корнелия Нинова , реши да предложи на Националния съвет от партията.
От изказването на пловдивската организация излиза наяве, че Националният съвет не може да изключи Гергов, тъй като той самичък е напуснал Народно събрание в края на декември.
Според социалистите от града под тепетата причина за сваленото доверие са редовно нарушение на Устава на партията , некадърно управление на Българска социалистическа партия и целеустремено основаване на спорове , зад които проличава блян към намаляване на партията.
" В годината на два значими избора това държание подсигурява поредна загуба за Българска социалистическа партия, което е изменничество към традициите и правилата на 130-годишната ни история ", пишат пловдивските социалисти.
Пловдивската организация на Българска социалистическа партия, която е втора по величина в страната, остро реагира " на възприетата от националното управление процедура да оповестява за взети решения през медиите ".
" Категорично отхвърляме тази наклонност и се разграничаваме от дейностите на същото управление, които даже опонират на главния закон за социалистите – Устава ", допълват от Българска социалистическа партия - Пловдив.
Те са безапелационни, че социалистите от региона и страната " не могат и не трябва да останат безучастни против това надменно тъпчене на уставните правила и правила ".
" Нямаме право да мълчим и да сме съучастници в унищожаването на социалистическата традиция, на антифашистката памет и на русофилска линия ", приключват изказването си " алените " от Пловдив.
А каква е повода Гергов да бъде изключен можете да.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР