Градският съвет на Барселона обяви, че ще предприеме действия срещу

...
Градският съвет на Барселона обяви, че ще предприеме действия срещу
Коментари Харесай

Барселона готви драстични мерки срещу рикшите

Градският съвет на Барселона разгласи, че ще предприеме дейности против най-вече нелицензираните рикши, които наводниха улиците на града през последните години и съгласно някои калкулации наброяват към 2 хиляди, съобщи " Гардиън ".

" Барселона не е Бомбай ", сподели зам.-кметът Хауме Колбони. " Имаме велоалеи за колела, тротоари за пешеходци и се стремим да имаме демонстриращ почитание и първокласен туристически модел ".

Роса Аларкон, градският консултант по подвижността, се оплака, че рикшите " не способстват с нищо за подвижността на жителите, тъй като са фокусирани главно върху туризма ".

Извън туристическия сезон водачите нормално търсят клиенти към нощни клубове, концерти и футболни мачове. През юли полицията изведе от употреба 122 рикши, а градският съвет в този момент предлага политика на " нулева приемливост " към пътните нарушавания в опит да наложи надзор на бизнеса. Само към 500 рикши са регистрирани от управляващите.

Както и с взрива на електрическите тротинетки, казусът е, че рикшите съществуват в юридически вакуум. Технически видяно, те може, както колелетата, да употребяват велосипедните алеи и необятните тротоари, само че градът желае те да бъдат контролирани с обособени правила.

Според съществуващите закони те могат да употребяват тротоари или велоалеи, които са " задоволително необятни ", само че съгласно Аларкон наредбата е прекомерно неразбираема. На доктрина им е неразрешено да се движат по тесните улици на Стария град от май до октомври, само че това ограничаване, както и доста други, бива намерено нарушавано.

" Ние сме част от туристическата промишленост, не таксиметрови водачи ", сподели представител на водачите на рикши. По думите му те са се опитвали да контролират бранша от години, само че управляващите не са имали предпочитание да ги чуят.

Оспори изказванието за 2 хиляди рикши, акцентирайки, че са близо хиляда, единствено половината от които са лицензирани. " Искаме да беседваме и да намерим метод да контролираме бизнеса. Ясно е, че не можем да продължим по този начин. Не можем да имаме европейски град, в който рикшите са неразрешени. Не вършим нищо нелегално ", добави представителят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР