Градските власти на Кемерово решиха да закупят ново коледно дърво

...
Градските власти на Кемерово решиха да закупят ново коледно дърво
Коментари Харесай

Кмет купи коледна елха за 300 бона за града си, старото било извън гаранция

Градските управляващи на Кемерово взеха решение да закупят ново коледно дърво за 18 милиона рубли (около 300 000 долара), тъй като предходното е инсталирано 11 години поред и е "морално остаряло ", сподели пред кореспонденти кметът на града Иля Середюк, предават международните медии.

"Всяка година трябваше да се усилва финансирането за ремонт (на остарялата коледна елха). Тя имаше тригодишна гаранция. Всяка година клоните, светодиодите излизат от строя.

Според специалисти 30 % от клоните не действат. Може да се възвърне, изразходвахме 300-400-500 хиляди рубли годишно “, сподели кметът.

Той означи, че Кемерово се обновява, "движи се напред ", по тази причина градът би трябвало да има нова, високотехнологична елха, която има към 1900 клона, 239 000 светодиоди и дава отговор на актуалните условия за дизайн.

Тя има повече от хиляда стратегии и всеки ден можете да променяте стратегии, можете да показвате надписи, модели ", изясни Середюк.

Кметът също акцентира, че дървото, купено за Кемерово, не е най-скъпото. Според него на уеб страницата на производителя е имало новогодишни дървета за 29 милиона рубли, даже за 35 милиона.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР