Градската управа на Париж възнамерява да разшири градска система за

...
Градската управа на Париж възнамерява да разшири градска система за
Коментари Харесай

Париж разширява градската система за охлаждане с вода от река Сена

Градската администрация на Париж има намерение да разшири градска система за изстудяване, която употребява вода от река Сена, на фона на опитите за справяне с растящото търсене на климатици, като в същото време се лимитират  въглеродните излъчвания, съобщи Ройтерс, като се базира на локалната власт.

Най-голямата система за изстудяване в Европа обслужва обекти в целия град, в това число здания, които ще бъдат употребявани по време на Олимпийските игри в Париж следващата година. Тя черпи вода от река Сена за охлаждащи станции. Те изпомпват към този момент охладената вода през подземни тръби към здания, които употребяват системата вместо обичайни климатични съоръжения.

Плановете са системата да бъде разширена в южните елементи на града, както и да стартира да се внедрява в лечебни заведения, детски градини и домове за възрастни, сподели генералният секретар на парижката градска администрация. Целта е обсегът на мрежата да бъде утроен до 2042 година, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Както доста други градове в Европа, през последните години летата в Париж са извънредно горещи, като през юли предходната година температурите доближиха до 43 градуса по Целзий.

Според притежателя на офис постройка, която употребява подземната система за изстудяване, новата система е по-устойчива, а носи и финансови изгоди. " Предвид обстоятелството, че цената на електричеството се е повишила, считаме, че (охлаждането посредством тази система) в този момент е по-евтино ", сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР