Градската среда продължава да е враждебна към хората с нисък

...
Градската среда продължава да е враждебна към хората с нисък
Коментари Харесай

Градската среда продължава да е враждебна към хората с нисък ръст

Градската среда продължава да е враждебна към хората с невисок растеж и двигателни проблеми. Въпреки това, членовете на Националната организация " Малки български хора " считат, че има прогрес, тъй като са съумели да се преборят с институциите и от половин година имат Център за рехабилитация и поддръжка.

Русе

Законите би трябвало да се съблюдават и всички виновни институции да си правят работата - тогава и на нас ще ние по-лесно, споделят хората с невисок растеж. По думите им, административните услуги, градската среда, транспортните средства не престават да са труднодостъпни за тях.
Кирил Тошев: На по-старите влакове би трябвало човек да ме повдигне да се качим.
Оказва се, че изолацията е не по-малък проблем.
Светослав Чернев - ръководител на Националната организация " Малки български хора ": Не всички дребни хора са измежду обществото. Има такива, които не желаят да излизат на открито заради разнообразни ограничавания в средата.
През последната година обаче дребните хора имат една победа - в София проработи Център, в който могат да получат рехабилитация, психическа и обществена поддръжка.
Светослав Чернев - ръководител на Националната организация " Малки български хора ": През идващите години е значимо да научим хората да посещават нашия център, да се интересуват от своето здраве.
Утре Русе е хазаин на районна среща на дребните хора, чиято цел е да визиите техните благоприятни условия пред обществото и институциите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР