Градската железница на Пловдив се очаква да се реализирадо 2027

...
Градската железница на Пловдив се очаква да се реализирадо 2027
Коментари Харесай

Следобедните новини от Южна България на 13.02.2023 г.

Градската железница на Пловдив се чака да се реализирадо 2027 година, само че към този момент е на стадий планиране, като се планува още тази година да стартира построяването на естакадата на бул. " Копривщица ". Жп релсите ще се вдигнат на 15 метра, което ще освободи трафика от сегашните три прелеза. Това разгласи транспортният министър Христо Алексиев след работна среща при регионалния шеф Ангел Стоев във връзка жп плановете в Пловдивска област. Той изясни, че е образувана координационна група към регионалната администрация, която да синхронизира работата по плана за S-ban, чиято концепция е да свърже прилежащите общини и индустриалните зони. Христо Алексиев увери, че доникъде на 2024 година ще завърши построяването на тунела под Централна гара, както и модернизацията на жп възела, което ще коства общо към 700 млн. лв.. Министърът удостовери, че Бетонният мост няма да се събаря, само че ще бъде затворен през лятото. Целта е за 4 месеца да се извърши рехабилитацията на оборудването, с цел да могат под него да минават скоростните влакове.

=================================

Разследват 61-годишен мъж за ликвидиране на куче в Момчилград. По първични данни мъжът е блъснал смъртоносно животното с сопа. Той е арестуван за 24 часа. От „ Криминална полиция “ работят по изясняване на случая.

В кърджалийското село Повет пък 72-годишен мъж се заканил на 60-годишен негов съселянин, като аргументите за спора са в развой на изясняване. Заплахите за разпра се ревизират от полицията в Кърджали.

Отново там е арестуван 49-годишен мъж, нарушил заповед за отбрана от домашно принуждение. Мъжът не извършил възбраната да доближава някогашната си брачна половинка и жилището ѝ на не повече от 10 метра. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Полицията в Кърджали с разпореждане на Районната прокуратура търси 34-годишна нехайна майка, която не е изплатила избраните по правосъден ред издръжки на малолетния си наследник, като досега дължимата сума е към 9 500 лева

===============================

Теч на газ подпали апартамент в Мадан. До идването на огнеборците огнената буря на ул. „ Обединение “ е унищожила покъщнината на две фамилии в жилището. Няма потърпевши, избавени са двама души, както и постройката, оповестяват от пожарната. През почивните дни късо съединяване в провлечен бойлер е провокирал пожар и в барбекю, което се явява пристройка към вила, намираща се в местността " Валадил " край Смолян. Дървена ламперия, климатик и бойлер са изпепелени от пламъците. През уикенда огнеборците са гасили още запалено бунище и 8 пожара в комини на жилищни здания, половината от които в Девин, останалите - в Мадан, Рудозем и Доспат.

===============================

Централната изборна комисия назначи служебно членовете на Районната изборна комисия в Пазарджик, откакто на консултациите не бе реализирано единодушие сред политическите партии за състава на комисията. Председател още веднъж ще е юрист Антони Върбев от ГЕРБ. Двете зам.-председателски места получиха Васил Стефанов от „ Възраждане “ и Иванка Гатина от „ Демократична България “. Секретар ще бъде Али Чешмеджиев (ДПС). Комисията ще бъде с 13 членове.

===================================

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев поздрави Областната дирекция на полицията в Пазарджик за постигнатите резултати през 2022 година Той участва на представянето на доклада за активността на ведомството. Анализите демонстрират, че измежду закононарушенията доминират кражбите, до момента в който грабежите понижават.

Информации на Искра Койчева, Живка Тодорова, Адриан Кулев и Тина Соколова
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР