Градската художествена галерия – Пловдив ще се представи във Виена

...
Градската художествена галерия – Пловдив ще се представи във Виена
Коментари Харесай

Градска художествена галерия – Пловдив представя българско изкуство в 5 изложби във Виена

Градската художествена изложба – Пловдив ще се показа във Виена с огромна стратегия, включваща 5 изложения на класиците на българската живопис Цанко Лавренов и Златю Бояджиев и актуалните пловдивски създатели Васил Стоев, Стоян Куцев, Димитър Воденичаров и Васил Маргаритов.  Съвместната самодейност на клтурен институт „ Дом Витгенщайн “- Виена и ГХГ-Пловдив  цели да запознае австрийската аудитория с някои от водещите трендове в развиването на българското изобразително изкуство.
 Градска художествена изложба  Градска художествена изложба  Градска художествена изложба
На 24 октомври в културната ни задача ще се открият по едно и също време изложбите на Цанко Лавренов и Васил Стоев. До 22 януари 2018г. посетителите ще могат да видят 44 от най-известните платна на Цанко Лавренов от фонда на Градската изложба под тепетата. Изложбите се реализират с поддръжката на Община Пловдив и са част от културната стратегия, отдадена на Българското председателство на Европейски Съюз, както и на представянето на Пловдив като Европейска столица на културата-2019 година

С финансовата поддръжка на Министерството на културата от 8 февруари 2018 година в „ Дом Витгенщайн “ ще бъде експонирана изложбата „ Златю Бояджиев – живописец на обичайния български обичай “. Успоредно с нея през февруари и март ще се показват поредно Стоян Куцев (живопис)  и взаимната галерия на Димитър Воденичаров (живопис) и Васил Маргаритов (скулптура).

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР