Градовете в Сибир идеално подхождат за реализирането на проекти по

...
Градовете в Сибир идеално подхождат за реализирането на проекти по
Коментари Харесай

Сибир

Градовете в Сибир идеално подхождат за реализирането на планове по технологията блокчейн в съветски условия, разгласи за вестник „ Известия ” изтъкнат съветски банкер. Според ръководителя на управителния съвет на Внешэкономбанк Сергей Горков Сибир е „ неповторим район на Русия, като че ли основан за IT хъбове.

Такива реки като Об, Енисей и Лена дават колосални благоприятни условия за достъп до евтина електрическа енергия. Студеният климат дава опция да се понижат разноските за изстудяване на сървърите ”. Според банкера остатъкът от сила в Сибир може да се насочи към „ произвеждане ” на криптовалута.

Технологията за систематизиране по сметки (distributed ledger technology - DLT) или блокчейн е в основата на виртуалната валута или виртуалната парична единица. Сравнително дребен кръг от хора с мощни компютри или мрежи са свързани особено за производството (майнинг - копаенето) на биткойн.

Според данните на Digiconomist’s Bitcoin Energy Consumption Index към 20 ноември за произвеждане на биткоини са отишли 29.05 тераватчаса електрическа енергия.

От началото на годината в тази зона от всички страни са употребявали повече електричество от 159 обособени страни, в това число и по-големи, като Ирландия и Нигерия. Само през последния месец употребяваната електрическа енергия за тази цел е скочила с 30%.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР