Градоначалникът на Банско Георги Икономов забрани автомобилите към хижа „Вихрен“.Заповедта

...
Градоначалникът на Банско Георги Икономов забрани автомобилите към хижа „Вихрен“.Заповедта
Коментари Харесай

Кметът на Банско се разпореди: 4 месеца без автомобили до хижа Вихрен

Градоначалникът на Банско Георги Икономов забрани колите към хижа „Вихрен“.

Заповедта е за краткотрайна възбрана за придвижване и паркиране на коли по четвъртокласен общински път от Банско, в сектора от първи паркинг на местността “Шилигарника ” до хижа “Вихрен ”. Забраната е от 1 декември до 22 април идната година.“Обособено е по този начин нареченото “ухо ” за превръщане на придвижването на колите в региона на „Шилигарника“.

През зимния туристически сезон, в региона след първия паркинг в Шилигарника, се пресича на няколко места от съществуващите ски-писти, функциониращи в зимния интервал от декември 2018 година до април 2019 година Поради това може да възникне заплаха за сигурността на придвижването. Този риск съществува до прекратяване действието на ски пистите в края на туристическия сезон.

Наред с това, през този интервал в пътния сектор се струпват голям брой ППС, което води до формиране на тапи. В резултат на това и поради метеорологичната конюнктура през зимния сезон достъпът на коли на Спешната здравна помощ, при положение на потребност при случай, може да бъде възпрепятстван. Предвид гореизложените условия поражда заплаха за сигурността на придвижването в посочения пътен сектор.

Кметът разпореди авансово осъществяване на актуалната заповед, защото от закъснението на осъществяването й може да последва забележителна и мъчно поправима щета – засягане на живота и здравето на водачите на ППС, пасажерите и туристите, практикуващи зимни спортове в Ски-зона „ Банско ”. Тя е съгласувана с органите на Министерство на вътрешните работи и предстои на обжалване в едномесечен период пред Административен съд-Благоевград.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР