Градчето Salto de Castro (Салто де Кастро), в северозападна Испания,

...
Градчето Salto de Castro (Салто де Кастро), в северозападна Испания,
Коментари Харесай

Продават цяло градче на 300 километра от Мадрид на цената на апартамент в София

Градчето Salto de Castro (Салто де Кастро), в северозападна Испания, се продава на цена от 265 000 щатски $. Разположен на границата с Португалия, в провинция Самора и на три часа път с кола от Мадрид, Салто де Кастро има доста от постройките, които бихте очаквали да намерите в дребен испански град.

Включва 44 къщи, хотел, черква, учебно заведение, общински басейн и казармена постройка, в която се е помещавала Гражданската армия.
 Снимка 594647
Източник:

До момента 300 души са изразили интерес към покупка, като запитвания са от Русия, Франция, Белгия и Обединеното кралство. Потенциален покупател към този момент е вложил пари, с цел да го резервира.
 Колко години би трябвало да се отдава апартамент чартърен по света и у нас, с цел да се изплати?
Колко години би трябвало да се отдава апартамент чартърен по света и у нас, с цел да се изплати?

В кои градове се изплаща по-бързо и в кои по-баво

Опразнената Испания

Салто де Кастро е издигнат от компанията за произвеждане на електрическа енергия Iberduero при започване на 50-те години на предишния век. Но в края на 80-те години е изцяло зарязан.

Районът в покрайнината е част от това, което е известно като " Празната Испания ", рядко обитаеми селски региони, в които липсват доста от услугите, които се намират в градовете.

Салто де Кастро е обявяван за продажба и преди, като най-високата желана цена била 6,6 милиона $. Поради липса на вложители, под влиянивро на времето доста от постройките били разрушени и цената се сринала.
 70 000 евро за вила на село, към този момент не е скъпо
Къща на село към този момент коства, колкото дребен апартамент в огромен град

Търсят се къщи с ток и канализация, които съвсем не се нуждаят от ремонт

Продажната цена от 265 000 щатски $ е задоволителна единствено за апартамент с една спалня в богатите региони на Мадрид или Барселона. За съпоставяне на сходни цени вървят тристайни жилища в по-големите бъларски градове и даже къщи в някои села. 

Но евентуалният покупател на Salto de Castro може да се нуждае от доста пари, най-малко с цел да притегли гости.

Според Idealista нужната инвестиция, с цел да може градът да бъде изцяло функционален и печеливш може да надвиши 2 милиона щатски $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР