Градче на енергетика“ на площадката на ТЕЦ ЕЙ И ЕС

...
Градче на енергетика“ на площадката на ТЕЦ ЕЙ И ЕС
Коментари Харесай

AES България изгради „градче на енергетика“ за свои служители на площадката на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ като част от мерките срещу COVID-19

„ Градче на енергетика “ на площадката на Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “ построи за свои чиновници AES България. Проектът е част от проекта на компанията за гарантиране на непрекъсваемост на енергийните доставки и гарантиране енергийната сигурност на страната в интервала на COVID-19 пандемията. В „ градчето на енергетика “, което е построено от 31 изцяло оборудвани контейнера със спални и санитарно-битови пространства, ще бъдат настанявани експерти от Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “ при положение на задълбочаване на рецесията с COVID-19. В модерните контейнери ще бъдат изолирани за 2 седмици на ротационен принцип чиновници, които са директно ангажирани с производството на електрическа енергия и основните действия на Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “.  Преди влизането си в „ градчето на енергетика “ всички чиновници ще бъдат изследвани, с цел да се подсигурява, че не са инфектирани с ковид. За тях ще бъдат обезпечени храна и питиета и всичко належащо за всекидневието им. Контейнерите са ситуирани на разнообразни местоположения на територията на централата и депото, с цел да се понижи контактът сред чиновниците. В рамките на централата е обособено и помещение за карантина, което ще бъде употребявано при положение на поява на разположение със признаци на ковид до идване на екипите на РЗИ и Спешна здравна помощ.
Подобен проект за работа е създаден и за ВяЕЦ „ Свети Никола “, където заради дребния брой чиновници тяхното дълготрайно престояване е подсигурено в работните пространства на вятърния парк.  

„ Всички пространства за краткотрайно престояване на чиновниците ни са изцяло оборудвани с всичко належащо от битово естество, тъй че сътрудниците ни да имат естествени условия за живот и уют откакто се приберат от промяна. Напълно разбираме прочувствената страна на това да не можеш да се прибереш у дома при фамилията си и високо оценяваме отговорността, с която  нашите експерти поддържат работата на централата. Правим всичко допустимо Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “ да продължи да подсигурява сигурността на българската енергийна система, даже в случай че зародят изключителни условия за работа “, разяснява Иван Цанков, изпълнителен шеф на AES България.
В AES България е в ход вътрешен проект за деяние при рецесия, който планува още редица ограничения за опазване живота и здравето на чиновниците в генериращите мощности на компанията в изискванията на зараза с COVID-19.
От началото на изключителното състояние на 13 март до през днешния ден най-модерната въглищна централа в България – Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “, и най-големият вятърен парк в страната – ВяЕЦ „ Свети Никола “, създадоха повече от 382 000 МВтч. електрическа енергия за българските консуматори. Това количество би било задоволително да задоволи междинното месечно ползване на 1 350 000 семейства в страната. Всичко това за следващ път демонстрира отговорността на AES България към българското общество и  ключовата роля на индустриалните мощности на компанията за гарантиране енергийната сигурност на страната.
Ръководството на AES България благодари на всички свои чиновници за мощния дух и за високия професионален и цивилен дълг, които демонстрират и в тежките условия на COVID-19.
За ЕЙ И Европейски Съюз България
ЕЙ И Европейски Съюз участва от 2001 година в България и е най-големият вложител в енергийния бранш за последните 30 години с инвестиции, надхвърлящи 3,2 милиарда лв.. ЕЙ И Европейски Съюз България е притежател на най-новата и съвременна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово ”, на Съоръжението за депониране на боклуци от употребата на централата край село Обручище, както и е мажоритарен притежател на ЕЙ И Европейски Съюз Гео Енерджи, която оперира най-големия в страната ветроенергиен парк – „ Свети Никола ”, край Каварна.
За да научите повече, посетете www.aes.bg. Последвайте ЕЙ И Европейски Съюз България във Фейсбук: @AESBG и Youtube: AES Bulgaria.
За ЕЙ И Европейски Съюз
Корпорацията ЕЙ И Европейски Съюз (NYSE:AES) е международна енергийна компания, която е включена в листата Fortune 500. Ние осигуряваме налична и устойчива сила в 14 страни посредством разнороден портфейл от разпределителни компании, както и посредством топлоелектрически централи и планове за възобновими енергийни източници. Нашите чиновници са отдадени на концепцията да реализират високи оперативни резултати и да дават отговор на изменящите се потребности от сила в света. Приходите ни за 2019 година са 10 милиарда $, а ние притежаваме и управляваме общо 34 милиарда $ в общи активи.
За да научите повече, посетете www.aes.com. Последвайте ЕЙ И Европейски Съюз в Twitter тук: @TheAESCorp.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР