Град Ийгъл Пас, щата Тексас, нажежи напрежението между щата Тексас

...
Град Ийгъл Пас, щата Тексас, нажежи напрежението между щата Тексас
Коментари Харесай

Какви са вариантите за разрешаване на кризата в Тексас - коментар на Симеон Гаспаров

Град Ийгъл Пас, щата Тексас, нажежи напрежението сред щата Тексас и федералните управляващи на Съединени американски щати поради мигрантската рецесия и правото кой да се разпорежда с тази част от границата с Мексико. Какво се случва в щата Тексас и какви са разновидностите за позволение на рецесията - вижте коментара на Симеон Гаспаров в " Светът и ние ".

" Този проблем е от години, само че нещата ескалираха, когато губернаторът на щата Тексас изпрати отворено писмо до Джо Байдън, в което го предизвести, че в продължение на години федералното държавно управление не подкрепя Тексас за незаконната миграция. След пандемията всеобщо мигранти от Латинска и Централна Америка започнаха да влизат в Съединени американски щати през Тексас ", съобщи Симеон Гаспаров.

Според него доста мигранти могат да се виждат в огромни градове като Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис.

" Това, което губернаторът направи е, че се базира на една доста значима част от американската конституция, в която се загатва, че в случай че федералното държавно управление не е в положение да отбрани границите на щат, този щат има право да отбрани границите си сама. Това, което направи националната армия на щата е да излезе и постави ограда, която е остра като бръснач, с цел да не влизат незаконни мигранти ", сподели той.

По думите му това е основало конституционна рецесия.

" Джо Байдън излезе и сподели, че Тексас няма право да поставя тази ограда, това е работа на федералните управляващи. Зад решението на губернатора на Тексас застанаха и други губернатори, които оповестиха, че ще изпратят своите армии, с цел да оказват помощ на Тексас ", разяснява Гаспаров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР