Говоря в сложно и гранично време за страната ни и

...
Говоря в сложно и гранично време за страната ни и
Коментари Харесай

Путин в историческата си реч: Те започнаха войната, ние просто използвахме сила, за да я спрем

Говоря в комплицирано и гранично време за страната ни и във време на промени в целия свят. Тези историческите събития ще дефинират бъдещето на нашата страна. Всеки от нас е привързан с голяма отговорност.

Руският президент Владимир Путин държа тирада пред взаимните камари на съветския парламент. Това е първият път, когато той прави това от последното си послание към тях през 2021 година и за първи път от началото на това, което Русия назовава своя „ специфична военна интервенция “ в Украйна, която стартира преди близо година.

Като изложи за какво Русия стартира това, което той назовава „ специфична военна интервенция “, обвинявайки Запада и НАТО, че обществено са говорили за доставка на нуклеарни и биологични оръжия на Украйна преди нашествието на Русия. Той упрекна Запада, че „ играе мръсна игра “ с хората и с Украйна. Той цитира Югославия, Ирак и Сирия и „ епохи колониализъм и тирания “.

„ Ние правехме всичко допустимо да разгадаем този проблем по кротичък път, преговаряйки за кротичък излаз от този тежък спор, само че зад тила ни се приготвяше напълно друг сюжет. Те просто си играеха с времето, затваряйки си очите за политически убийства, малтретиране на вярващи “, съобщи той.

Руският президент твърди, че страната му е отворена за разговор със Запада и са отворени за идентична система за сигурност, само че „ в отговор получавахме нечестни отговори “ и съответни дейности за разширение на НАТО и разполагане на нови противоракетни системи в Европа. Той споделя, че „ цялата планета е осеяна “ с американски бази.

„ Не се съмнявахме, че през февруари 2022 година всичко беше квалифицирано за наказателна акция на Киев в Донбас. Всичко това беше в цялостно несъгласие с документите, признати от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “, съобщи Путин.

„ Искам да повторя, те започнаха войната, а ние използвахме мощ, с цел да я спрем “

Той сподели, че задачата на Запада е неограничена власт и че Севастапол явно е идната цел след Донбас.

Путин обвиняи Запада в „ безконечен поток от обвинявания против Русия “ на неотдавнашната конференция по сигурността в Мюнхен и споделя, че „ Западът пусна гения от бутилката “ вследствие на войните и упреква Запада в осъществяването на голям брой преврати.

Естествено, Путин даде и един от добре заучените си уроци по история, които умаловажават смисъла на Украйна.

Путин твърди, че украинският народ е станал „ пленник на своите западни господари “, които са окупирали страната в политическо, икономическо и военно отношение. „ Режимът не обслужва националния им интерес. Те обслужват ползите на непознати сили “, декларира той. „ Западът се пробва да трансформира локалния спор в световен и ние ще реагираме по подобаващ метод. Говорим за съществуването на нашата страна. “

Путин се обърна към жителите на „ анексираната “ украинска територия:

„ Вие сами определихте бъдещето си “

Позовавайки се на необятно осмиваните референдуми в отчасти окупираните региони на Украйна в края на предходната година, Путин сподели:

„ Искам да изкажа специфична признателност на жителите на Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка области. Вие сами определихте бъдещето си. Вие направихте своя избор макар заканите от гнет на нацистите. До вас се водеха военни дейности и вие направихте избора да бъдете дружно с Русия. Да бъдеш дружно с родината си. “

Путин споделя, че е написал уголемен лист с военни подразделения, на които е желал да благодари в тази тирада, само че е решил, че описът е прекомерно дълъг за четене.

Тълпата избухна в овации, когато той сподели:

„ Прекланям се ниско пред фамилиите и съпругите на бойците “

Путин насочи вниманието си и към вътрешното влияние на войната и благодари на учители, строители и фермери, наред с други, които са се сражавали на фронтовата линия.

Имаше рецензии измежду руснаците по отношение на политиката на Кремъл за предписания и отношението към бойците.

Путин споделя, че Западът е почнал „ освен военна и осведомителна, само че и икономическа експанзия “ против Русия. „ Те не са постигнали триумф в нито една от тези области “, безапелационен е той.

„ Инициаторите на глобите се самонаказват “

„ Провокираха растеж на цените в личните си страни, затваряне на фабрики, колапс на енергетиката и споделят на жителите си, че руснаците са отговорни “, съобщи съветският президент.

Министърът на защитата Сергей Шойгу, някогашният президент и министър председател Дмитрий Медведев, министърът на финансите Андрей Силуанов, министърът на външните работи Сергей Лавров, патриарх Кирил и доста участваха в препълнената зала на Гостиния двор в Москва. Руското висше управление също участва.

Членове на задгранични медии, считани за „ непознати сътрудници “,  не бяха поканени тази година.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР