Говорителят на правителството на Гърция Стелиос Пецас заяви днес, че

...
Говорителят на правителството на Гърция Стелиос Пецас заяви днес, че
Коментари Харесай

Гърция: Не е произведен нито един изстрел от нас към мигранти

Говорителят на държавното управление на Гърция Стелиос Пецас съобщи през днешния ден, че не е създаден нито един изстрел от гръцките гранични сили против лица, опитващи се да обхванат в страната незаконно, съобщи Ройтерс.
"Противното изказване е еднакво на огромна и умишлена дезинформация: Фалшива вест ", написа в Туитър Пецас. Малко преди този момент представителят дефинира и като подправена вест видеозапис, за който се твърдеше, че демонстрира сирийски мигрант, погубен от гръцките военни, добавя Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
По-рано довечера турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че гръцки бойци са умъртвили двама мигранти и са ранили тежко трети, напомня Ройтерс.
Турция и Европейски Съюз подписаха през 2016 година съглашение, по силата на което Турция се ангажираше да се бори против прекосяването на мигранти към Европа в подмяна по-специално на помощ възлизаща на 6 милиарда евро, напомня Франс прес. Едроган упрекна още веднъж през днешния ден Европейски Съюз, че е предоставила единствено част от тази обещана помощ, нещо което отхвърлят европейските водачи. По-рано през днешния ден на обща конференция с българския министър председател Бойко Борисов Ердоган сподели, че е отхвърлил спомагателна европейска помощ от 1 милиард евро за приема на мигранти в Турция, показва Франс прес.
Турция взе предишния петък решение да отвори границите си с Европа и това решение пристигна в подтекста на търсене от нейна страна на поддръжка от Запада в Сирия, където тя води атака против сирийския режим, показва Франс прес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР