Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в интервю за американската

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в интервю за американската
Коментари Харесай

Песков каза кога Русия ще използва ядрено оръжие. Проговори за газа

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи в изявление за американската телевизия Пи Би Ес (PBS), че Русия ще прибегне до нуклеарно оръжие единствено при положение на „ опасност за съществуването “ на страната, а не вследствие на сегашния спор с Украйна.

Руската страна „ не се съмнява, че дилемите на специфичната военна интервенция в Украйна ще бъдат изпълнени “, съобщи Песков, съобщи БНР. „ Както и да приключи интервенцията, това, несъмнено, не е съображение за потребление на нуклеарно оръжие. Имаме идея за сигурност, в която доста ясно е казано, че единствено при положение на опасност за съществуването на страната, на нашата страна, можем да използваме нуклеарно оръжие. И ние в действителност ще използваме нуклеарно оръжие за унищожаване на опасност за съществуването на нашата страна “, ктаза представителят на Кремъл.

На въпрос дали Русия ще спре доставките на газ за Европа, в случай че Европейски Съюз откаже да заплаща за доставките в рубли, Песков отговори: „ Няма заплащане - няма газ “, само че добави: „ Когато научим какво е окончателното решение на Европа, ще проучим какво може да се направи. Но несъмнено нямаме желание да се занимаваме с щедрост “, добави представителят на Кремъл.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР