Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков опроверга днес съобщенията, че САЩ

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков опроверга днес съобщенията, че САЩ
Коментари Харесай

Кремъл: САЩ не са ни предлагали таен мирен план за Украйна, това е журналистически блъф

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков опроверга през днешния ден известията, че Съединени американски щати са предложили проект, предусещащ териториални отстъпки от страна на Украйна в подмяна на мир, съобщи ТАСС.

" Това е журналистически блъф ", сподели Песков в отговор на въпрос за появилите се известия, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс е предал това предложение на Москва.

Отговаряйки на уточняващ въпрос дали фактически Бърнс е идвал в Москва през януари тази година, с цел да се срещне с съветския президент Владимир Путин, Песков акцентира: " През януари? Цялото това известие (за проекта на Съединени американски щати - бел. ред.) е журналистически блъф ".

Кремъл отхвърли медийните известия, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс е бил в Москва с скрито предложение за мир, предвиждащо Украйна да отстъпи 20% от територията си на Русия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Направеното по-рано от швейцарския в. " Нойе Цюрхер Цайтунг " известие, че Бърнс е пътувал скрито до Москва предишния месец, с цел да предложи проект от името на Белия дом, бе опровергано също и от Вашингтон, добави Ройтерс.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР