Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков днес заяви, че Киев може

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков днес заяви, че Киев може
Коментари Харесай

Москва спира петрола и газа на страни, подкрепящи ценовия таван

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков през днешния ден съобщи, че Киев може " да постави завършек на страданието " на украинския народ, като извърши съветските претенции за решение на спора, съобщи Ройтерс.

Думите на Песков бяха в отговор на въпрос дали Русия се тормози от резултата, който офанзивите против украинската енергийна конструкция оказват върху популацията. 

" Както до момента не е имало удари по обществени обекти, по този начин няма да има и в бъдеще. А що се отнася до цели, които директно или индиректно имат отношение към военния капацитет, то те надлежно подлежат на поразяване ", изясни Песков. 

През последните няколко седмици масираните ракетни офанзиви против енергийна инфраструктура из цяла Украйна принудиха милиони украинци да живеят без ток, вода и отопление в продължение на часове, а от време на време и на дни.

Нападенията бяха осъществени тъкмо преди температурите да паднат под нулата, отбелязва Ройтерс. 

Песков беше запитан и по какъв начин страданието на украинските жители може да се съчетае с наскоро изразената от Путин позиция, че той не желае да унищожава нито Украйна, нито народа ѝ.

" Украинското управление има всички благоприятни условия да приведе обстановката в естествен ред, като извърши настояванията на Русия и надлежно да приключи всички вероятни премеждия на мирното население ", отговори той.

Говорителят на Кремъл разяснява и обстановката към съветските доставки на нефт и газ, като посочи, че

Москва не има намерение да доставя с въпросните първични материали страни, които поддържат въвеждането на таван на цените.

Песков добави, че следва да се вземе дефинитивно решение, откакто се проучват всички данни. 

Страните от Г-7 възнамеряват да наложат оптималната цена от 65-70 $ на барел за съветски нефт, само че

страните от Европейски Съюз към момента не са постигнали единодушие по този въпрос и предстоят още договаряния, отбелязва Ройтерс. 

В момента съветският нефт, превозен по море, се търгува за към 70 $ на барел и от икономическа позиция плануваният ценови таван няма да има огромно значение. Въпреки това сходна мярка може да докара до дълготрайни стратегически последствия, при положение на ново повишение на цените, добавя ТАСС.

Според европейски специалисти има сериозен риск Русия да прекрати доставките си до страни, които са се включили към механизма за надзор на цените, даже и към този момент той да е неусетен за Москва. Ако при сходна обстановка останалите производители на петрол не усилят внезапно добива си, прекъсването на съветските доставки може да провокира ненадейно повишение на цените на международния пазар.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР