Говорителят на израелската армия контраадмирал Даниел Хагари призова международната общност,

...
Говорителят на израелската армия контраадмирал Даниел Хагари призова международната общност,
Коментари Харесай

Израел призовава международните организации да получат достъп до заложниците

Говорителят на израелската войска контраадмирал Даниел Хагари прикани интернационалната общественост, в това число Червения кръст, да подсигурява, че заложниците, които към момента са в ръцете на " Хамас ", получават здравната помощ, от която се нуждаят , цитира думите му Би Би Си.

По време на конференцията контраадмирал Хагари описа за 84-годишната Елма Абрахам, която беше превозена с хеликоптер в болница " Сорока " в Беершеба в неделя в тежко положение. По думите му старата жена е била държана в тежки условия и не са й давани жизненоважни медикаменти , представители на Червения кръст не са я посещавали.

Говорейки за заложниците, които остават в Газа, той сподели: " Призоваваме интернационалните организации, изключително Червения кръст, да употребяват всички средства, с които разполагат, с цел да получат достъп до нашите заложници, с цел да подсигуряват, че те получават здравната помощ, от която се нуждаят. "

Хагари увери, че Израел ще избави заложниците непременно . " Това е наш дълг и това е моралната отговорност на армията ", сподели той.

" Скъпи обичани фамилии, Огромният напън, под който сте подложени, стресът и несигурността по време на тези часове на очакване са непрекъснато в центъра на вниманието ни. Сърцата ни са обърнати към Вас. Наш дълг е да върнем вкъщи всички отвлечени и изчезнали хора, или посредством актуалната скица, или през идващите стадии на войната, " сподели Даниел Хагари.

Състоянието на 11-те израелци, освободени в понеделник от бойци на " Хамас ", не дава мотив за безпокойствие на лекарите. Те към този момент са се събрали още веднъж със фамилиите си, съгласно израелското министерство на опазването на здравето и болничното заведение " Ихилов ", където преди този момент са били закарани освободените заложници с военни хеликоптери.
 Катар: 30 палестински младежи и 3 дами ще бъдат освободени
Катар: 30 палестински младежи и 3 дами ще бъдат освободени

Продължава примирието в линията Газа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР