Говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова разкри подробности за проверки,

...
Говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова разкри подробности за проверки,
Коментари Харесай

Прокуратурата излови куп нередности в БГ болниците! Арнаудова разкри какви подробности - сред нарушителите е и "Пирогов"

Говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова разкри детайлности за инспекции, осъществени в лечебните заведения, които прокуратурата е направила.

БЛИЦ напомня, че след почнали митинги на мед сестри и лекари във врачанската болница, основният прокурор разпореди инспекции на всички лечебни заведения, в които страната и общината вземат участие с повече от 50%, в които съществуват и частни лечебни заведения.

" Започват седем обособени разследвани. Всички те са за занемареност ", разясни Арнаудова.
Прокуратурата ще проверява незабавния център " Пирогов " и още 6 лечебни заведения в страната за занемареност.

Другите лечебни заведения са в МБАЛ в Попово, МБАЛ в Бургас, МБАЛ в Благоевград, МБАЛ в Русе, „ Д-р Черкезов” във Велико Търново и МБАЛ „ Атанас Дафовски” в Кърджали.
" Окончателният отчет за положението на всички болнични заведения на страната ще бъде оповестени от Министерство на здравеопазването до края на месец март ", посочи още Аранудова.

БЛИЦ напомня, че взаимната инспекция на Прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и Министерство на здравеопазването стартира през месец декември 2017 година във всички общински и държавни лечебни заведения в страната, които получават средства от НЗОК.

Тогава на конференция здравният министър Кирил Ананиев посочи, че задачата е да се проучва дали дейно се изразходват обществените средства за лекуване на българските жители, а инспекциите ще обиден всички лечебни заведения. По думите му задачата е да се откри източването на пари, а на инспекция ще бъдат подложени всички контракти на държавните лечебни заведения с частни лечебни заведения, както и с представители на извънболничната помощ. От своя страна основният прокурор Сотир Цацаров уточни, че казусът е налице в случаите, в които на територията на общинско или държавно лечебни заведение действа частна болница, която реализира идентични, а не разнообразни действия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР