Говорителката на външното министерство Мария Захарова заяви днес, че обвиненията

...
Говорителката на външното министерство Мария Захарова заяви днес, че обвиненията
Коментари Харесай

Захарова: Обвиненията към Русия във фашизъм са оскърбителни и кощунствени

Говорителката на външното министерство Мария Захарова съобщи през днешния ден, че " обвиняванията към Русия във фашизъм са във висша степен оскърбителни и кощунствени и са директно огорчение към страната и народа ", предава ТАСС.

По думите ѝ Русия няма да повярва на обясненията за неточност в превода на изказване на ръководителя на дипломатическата работа на Европейски Съюз Жозеп Борел. " Да се потулват кавги, като се споделя, че при тях (европйците) има фалшив превод не е нужно, никой няма да се хване на това ", добави тя.

Според ТАСС в понеделник на конференция в Прага на Европейския парламент Борел е отговарял на въпроси на евродепутати, които са настояли пред него за " съответни дейности против Русия ". В отговора си Борел бил минал на родния си испански език и според британския превод на думите му той бил споделил, че няма " съответен проект по какъв начин да бъде победена фашистка Русия и нейния фашистки режим ". ТАСС отбелязва, че от канцеларията на Борел се били оправдали, че преводът на британски е неакуратен.

Захарова сподели през днешния ден, че Русия е поискала формалната стенограма от изявленията на Борел, само че още не я е получила.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР