Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова разкритикува остро свалянето

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова разкритикува остро свалянето
Коментари Харесай

Мария Захарова за сваленото интервю на Митрофанова: Все още ли може да се диша в България?

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова разкритикува остро свалянето от ефира на Българското национално радио (БНР) през днешния ден на изявление с посланика на Русия в София Елеонора Митрофанова, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

 

" В България съветските дами нямат право да дават изявленията или да пресичат въздушното пространство. Все още ли може да се диша в България? ", написа Захарова в канала си в " Телеграм ". 

 

Водещият на предаването " Политическо НЕкоректно " по Българското национално радио Петър Волгин разгласи през днешния ден в ефир, че Програмният съвет на БНР е забранил излъчването на авансово записано изявление с дипломат Елеонора Митрофанова.

 

В края на предишния месец самолетът на Сергей Лавров не прелетя над България на път за Скопие, където съветският външен министър взе участие в годишната среща на министерско ниво на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ). Българското министерство на външните работи сподели в изказване, че е разрешило на самолета на Лавров да премине над страната. 

 

В текста, представен от ТАСС, написа, че Мария Захарова, която придружаваше съветския външен министър за срещата на ОССЕ, обаче няма право да премине над територията на България, защото е включена в санкционния лист на Европейския съюз поради войната на Русия против Украйна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР