Говорителката на покойния Алексей Навални заяви, че руските власти са

...
Говорителката на покойния Алексей Навални заяви, че руските власти са
Коментари Харесай

Руските власти с ултиматум към майката на Навални: Тайно погребение или директно в колонията

Говорителката на починалия Алексей Навални съобщи, че съветските управляващи са споделили на неговата майка, че той ще бъде заровен в наказателната колония, където умря, в случай че тя не се съгласи в границите на три часа да го погребе без обществено прощаване , съобщи Ройтерс.

Навални, най-известният политически конкурент на президента Владимир Путин, умря ненадейно преди седмица в арктическата наказателна колония, където излежаваше присъди от общо над 30 години.

Неговата 69-годишна майка Людмила Навална от няколко дни упорства управляващите да й предадат тялото му, с цел да бъде заровено по метод, който ще разреши на фамилията, негови другари и поддръжници да се сбогуват с него.

" Преди час следовател се обади на майката на Алексей и й даде ултиматум . Или тя се съгласява в границите на три часа на скрито заравяне без обществено прощаване, или Алексей ще бъде заровен в наказателната колония ", написа говорителката на Навални Кира Ярмиш в обществената мрежа " Екс ".

Ярмиш съобщи, че майката на Навални отхвърля и продължава да упорства да й бъде предадено тялото му.

За момента няма коментар от страна на управляващите, показва Ройтерс.



Екипът на Навални твърди, че съветските управляващи се " опасяват " от опозиционния водач, даже и след гибелта му и отхвърлят да разрешат обществено заравяне, което би могло да се трансформира в израз на поддръжка за опозицията му против Путин.

Съмишлениците също по този начин нарекоха Путин " палач ", който се пробва да прикрие следите си, като не позволява самостоятелен съдебномедицински разбор на тялото на Навални.

През последната седмица съветската полиция арестува стотици опечалени на спонтанни монументи в памет на опозиционния водач.

Путин не е коментирал обществено гибелта на Навални.

Междувременно представители на съветските културни и медийни среди, сериозно настроени към Кремъл, приканиха управляващите да предадат тялото на Алексей Навални на роднините му, откакто майка му упрекна Москва, че желае скрито да погребе останките на сина си, заяви Агенция Франс Прес. 

Екипът на борещия се против корупцията деятел, който умря предходната седмица в наказателна колония оттатък полярния кръг при неразбираеми условия, показа апели от редица обществени персони, отправени в обществените мрежи. Сред тях са нобеловият лауреат и публицист Дмитрий Муратов , режисьорът Андрей Звягинцев , писателят Виктор Шендерович и участничката в протестната група „ Пуси Райът “ Надежда Толоконникова.

„ Срамота е да се приказва нещо такова в страна, която към момента се счита за християнска, само че предайте на Людмила Ивановна сина ѝ “, разгласи Дмитрий Муратов, основен редактор на самостоятелния вестник „ Новая газета “, имайки поради майката на Навални. 

„ Путин дълги години се опасяваше от Навални, до момента в който беше жив. И Путин се опасява от Навални и след гибелта му – откакто умъртви Навални, той към момента се опасява от него “ , съобщи Шендерович, разгласен за „ задграничен сътрудник “ от Москва поради рецензията си против съветската инвазия в Украйна. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР