Говорител на Европейската комисия заяви днес, че не може да

...
Говорител на Европейската комисия заяви днес, че не може да
Коментари Харесай

ЕК с позиция за „българската следа“ във взривяването на Кримския мост

Говорител на Европейската комисия съобщи през днешния ден, че не може да се има религия на изказванията на съветските проверяващи служби, че камионът, за който се твърди, че се е взривил в събота на Керченския (Кримския) мост, е тръгнал от България и е минал през Грузия, Армения и Северна Осетия , преди да дойде в региона на Краснодар (Русия).

Толкова доста известия чуваме от Москва и така наречен публични места, които не заслужават никакъв коментар , съобщи представителят на конференция в отговор на въпрос, обвързван със споменаването на нашата страна. Няма по какъв начин да знаем какво се е случило в събота на моста, какво е довело до гърмежа, какви са аргументите. Знаете каква е достоверността на толкоз доста така наречен " следствия " в Русия. Не бих дал ни най-малка религия на това, което споделят, добави той.

Припомням, че Крим е Украйна, Керченският мост е нелегално оборудване, което свързва украинска земя с Русия без никакво утвърждение от законните украински управляващи, съобщи представителят.

Той добави, че ЕС осъжда допустимо най-решително днешните съветски ракетни удари по Украйна, като ги назова жестоки. По неговите думи те демонстрират, че Русия прибягва до безразборни удари по цивилни цели - в нарушаване на интернационалното право. 

Говорителят дефинира изказванията на Беларус за закани от украинска страна като погрешни обвинявания. Това са неоснователни и смешни обвинявания, изцяло неприемливи. Украйна е жертва на нелегално нахлуване. Призоваваме управляващите в Минск да не обвързват Беларус с тези противозаконни стъпки и неотложно да престанат да обезпечават своите земи за осъществяването на удари по Украйна, уточни той. По неговите думи всякакви последващи стъпки на Беларус в поддръжка на войната няма да останат без мощен европейски отговор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР