Говорейки пред CNN, генерал Петреъс очевидно имаше предвид известния брой

...
Говорейки пред CNN, генерал Петреъс очевидно имаше предвид известния брой
Коментари Харесай

Бившият шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс предупреди Пригожин „да бъде много внимателен около отворени прозорци“

Говорейки пред CNN, военачалник Петреъс явно имаше поради известния брой руснаци, които починаха при неразбираеми условия, в това число след рухване от прозорци, откакто Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година, показва организацията.

 

Като част от договорка, целяща прекъсване на похода на бойците от „ Вагнер “ към Москва, Евгений Пригожин се е съгласил да отиде в заточение в Беларус, чийто водач е правилен съдружник на съветския президент Владимир Путин.

 

„ Пригожин избави живота си, но изгуби своята група „ Вагнер “, сподели Петреъс. „ И той би трябвало да бъде доста деликатен към отворени прозорци в своето ново местообитание в Беларус, където ще отиде “.

 

Сред умрелите при неразбираеми условия бе председателят на борда на най-голямата съветска частна петролна компания, който подлагаше на критика военната интервенция на Русия в Украйна. Той падна от прозорец на болница през септември предходната година, напомня АП.

 

Кремъл методично преследва критиците на войната, тъй че бързата развръзка с Пригожин изглеждаше като демонстрация на уязвимост от страна на Путин. Но мнозина от тези, които са се противопоставили на Путин или са го предали, са срещнали гибелта си месеци или години по-късно, някои даже откакто са напуснали Русия, напомня АП.

 

Пригожин остро критикуваше съветското военно ръководство за метода на водене на войната в Украйна, а в петък отиде още по-далеч, като назова неистина обосновката на Путин за нашествието. Пригожин упрекна армията, че е подвела Путин и съветското общество като погрешно е твърдяла, че Украйна и НАТО възнамеряват да атакуван Русия.

 

Все още няма информация за това лидерът на „ Вагнер “ да е дошъл в Беларус, отбелязва АП. Много други въпроси останаха без отговор към този момент, в това число дали към Пригожин ще се причислят някои от неговите бойци, и каква роля би имал той в Беларус.

 

Шефът на „ Вагнер “, който изпращаше редица аудио и видеозаписи по време на своя протест, пази безмълвие, откогато Кремъл разгласи договорката, с цел да постави завършек на похода към Москва и да го накара да напусне Русия, отбелязва АП.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР