Говорейки на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, китайският премиер

...
Говорейки на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, китайският премиер
Коментари Харесай

Давос 2024: Премиерът на Китай обясни защо Пекин е важен двигател за глобалното развитие

Говорейки на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария, китайският министър председател Ли Цян акцентира, че " Китай е значим мотор на световното развиване ", предават международните организации. Според Цян, странтата му е единствената страна в света с наличие във всяка промишленост, класифицирана съгласно индустриалната категоризация на Организация на обединените нации.

Китайската индустриална промишленост е съдействала с 30% от световната обща добавена стойност, наблягайки, че през 2023 година китайската стопанска система се е възстановила и е отбелязала растеж от 5,2%, което е над предстоящото от Пекин равнище на напредък от 5%.

Възходи и спадове на китайската стопанска система

Въпреки честите възходи и спадове на китайската стопанска система, Пекин може да се оправи с това добе, счита министър председателят на страната. Той е безапелационен, че цялостното показване на Китай и общата наклонност на дълготраен напредък няма да се трансформират.

" Китай се ангажира да се отвори и ние ще продължим да сътворяваме удобни условия за света да споделя китайските благоприятни условия. В наши дни Пекин е сътрудник на 140 страни и райони ", съобщи още Ли. 
 Китай стана №1 експортьор на коли в света, с помощта на Русия
Китай стана №1 експортьор на коли в света, с помощта на Русия

През 2023 година Китай е продал над пет пъти повече коли в Русия от 2022 година

Според Пекин укрепването на съдействието сред всички народи е извънредно значимо в наши дни. Затова китайският министър председател прикани за възстановяване на интернационалния продан на научни и софтуерни достижения. 

" Това би трябвало да се направи с ясната цел постигане на отворена, обективна и недискриминационна среда за равностойно развиване. "

Изкуственият разсъдък

Ли Цян акцентира, че е от решаващо значение да се сложи " алена линия " в развиването на изкуствения разсъдък. Според китайските управляващи напредъкът на новата технология би трябвало да бъде с акцент върху хората, като се подсигурява, че човешкият надзор върху машините е непокътнат.

" Насърчаването на " мултилатерализма " в развиването на изкуствения интелект е вярната посока, която би помогнала за превъзмогване на софтуерното разделяне сред нациите. "

Конкуренцията със Запада

За Китай здравословната конкуренция е от основно значение за възстановяване на съдействието и нововъведенията. Светът би трябвало да отстрани бариерите пред конкуренцията и да си сътрудничи в екологичните тактики и интернационалния теоретичен продан. А за богатството на всички е поддържането на световните вериги за доставки да бъде такова, че те да са " постоянни и спокойни ", е позицията на Пекин.
 Експерти от Давос предвиждат
Експерти от Давос предвиждат " несигурна “ година за международната стопанска система

Най-високата цена ще платят стопанските системи с ниски доходи
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР