Готви се заповед за забраняване на от Турция и от

...
Готви се заповед за забраняване на от Турция и от
Коментари Харесай

Екоминистърът готви заповед за забрана на вноса на отпадъци у нас

" Готви се заповед за запрещение на от Турция и от страни, които не са членки на Европейски Съюз. Готви се заповед за запрещение на преноса на боклуци през България, като се изключи този сред Румъния и Гърция. И заповед за възбрана на превозването на боклуци през териториалното ни море ". Това разгласи пред БНР министърът на околната среда и водите в служебния кабинет Асен Личев.

Той съобщи, че е подготвен за кръгова офанзива.

Екоминистърът уточни, че е и дълговременно несъблюдение на главните отговорности. " О твън като жител ми миришеше на корупция и влязох вътре, с цел да диря доказателства. Извиках началника на инспектората и ѝ желаех оценка на корупционния риск на обособените звена. Тя ми сподели, че го има като служебно обвързване, само че я няма методиката за тази оценка. Разбрах, че тематиката за битка с корупцията даже по междинните етажи на министерството не е стояла като сериозна. Напротив, там не е трябвало да има такава битка ", разяснява той.

По негови думи годишният бюджет на Министерство на околната среда и водите е 64 млн. лв., само че сега не доближават 10 млн. лв..
 Министър Асен Личев: Дефицитът в Министерство на околната среда и водите е 10 милиона лв., няма пари за почистване на реки
Министър Асен Личев: Дефицитът в Министерство на околната среда и водите е 10 милиона лв., няма пари за почистване на реки

Искат да има пристанище край Капитан Андреево

Личев уточни, че бюджетът на Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда, което е главният инструмент за финансиране на политиките по запазване на околната среда и водите, е 74 млн. лв.. Не достигали обаче 24 млн. лв.. За мен това е недостиг, пари няма , безапелационен бе екоминистърът.

Той акцентира, че при влизането си в министерството е заварил недовършен народен проект за ръководство на отпадъците за интервала 2021 - 2027 година, незавършена национална предпочитана рамка за деяние за същия интервал и недовършен план за система за ръководство в действително време на водите от река Искър.

Той съобщи, че е упълномощил да се издадат заповеди за предпазени територии, с цел да се установяват нарушавания на екологичното законодателство при издаването на " мафиотските разрешителни за строителство ".
 Уволнени зам.-министри скрито са назначени за шефове, разгласи Министерство на околната среда и водите
Уволнени зам.-министри скрито са назначени за шефове, разгласи Министерство на околната среда и водите

Славея Стоянова и Илияна Тодорова са пазели местата си като държавни служители
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР