Готовността за възстановяването на присъствените учебни занятия от четвъртък, 4

...
Готовността за възстановяването на присъствените учебни занятия от четвъртък, 4
Коментари Харесай

София с повишена заболяемост, затягат контрола за спазване на мерките

Готовността за възобновяване на присъствените образователни занятия от четвъртък, 4 февруари, за ученицитe от 7, 8 и 12 клас и спазването на противоепидемичните ограничения разиска през днешния ден Софийския действен щаб под управлението на кмета на София Йорданка Фандъкова, оповестяват от общината. В София има леко повишаване на заболеваемостта и още веднъж е в сериозната алена зона, означиха от Столичната РЗИ.

Кметът настоя да се ускори контрола за съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Продължават инспекциите за носенето на маски в градския превоз, комерсиалните вериги, както и моловете. Дирекция „ Образование “ и „ Здравеопазване “ на Столична община ще ревизира работата на детските градини, ясли и учебните заведения.

Екипите на Столична дирекция на вътрешните работи, Общинска полиция взаимно със Столичен инспекторат ревизират търговски обекти и хранителни вериги. Засилва се контролът и в публичния превоз.

По данни на старши комисар Георги Хаджиев за последните две седмици са формирани 600 предупредителни протокола, 317 полицейски разпоредби и 168 акта за неспазване на условието за носене на маски. Столичната полиция е направила инспекции на сложени под карантина на 2862 лица.

В градския превоз се прави стерилизация на транспортните средства. Дезинфекцират се и спирките на публичния превоз. Софийският щаб разиска и продължаването на дейностите по слагане на ваксини на искащите от първа и втора фаза - медици, възрастни хора, както и на учители и непедагогически личен състав.

От началото на седмицата са сложени над 500 ваксини на учители и непедагогически личен състав в столични детски градини и учебни заведения. Подготвя се опцията за откриване на кабинети за имунизация и в пет от столичните ДКЦ-та. Мобилните екипи на общината стартират слагането на ваксини и в частните домове за възрастни хора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР