Готовият домашен йогурт сладолед с боровинки и конфитюр от цели

...
Готовият домашен йогурт сладолед с боровинки и конфитюр от цели
Коментари Харесай

Йогурт сладолед с боровинки и конфитюр

Готовият домакински йогурт сладолед с боровинки и конфитюр от цели горски плодове се сервира в купички, гарниран с листенца свежа мента.

Необходими Продукти

● течна сметана - 200 мл животинска
● заквасена сметана - 200 мл
● пудра захар - 7 с.л.
● ванилия - 2 пакетчета или 1 с.л. ванилов дестилат
● боровинки - 5 с.л.
● конфитюр - 7 с.л. сладко от цели горски плодове
● мента - листенца

Начин на подготвяне

Течната животинска сметана се разрушава с миксер, без да се прекалява с бъркането, с цел да не се пресече. Постепенно в купата към нея с прибавя половината пудра захар и ванилията, като още веднъж се разбърква с миксера.

Боровинките се намачкват с вилица, поръсват се с 1 с.л. пудра захар, прибавят се 2 с.л. от сметановата примес и се разбърква, с цел да се разтопи захарта.

Заквасената сметана се разбърква с останалата пудра захар и се прибавя в купата при животинската сметана. Разбърква се със шпатула.

Боровинковата примес се прибавя към сметановата, като се разбърква със шпатулата деликатно, тъй че в сместа да останат бели сектори.

Няколко супени лъжици от конфитюра / сладкото от цели горски плодове се трансферират в купата за сладолед и с него с намазва дъното и страните на съда.

Добавя се сместа за йогурт сладоледа, като се редува с останалия конфитюр и се украсява и от горната страна с него. Купата се покрива със стреч фолио, затваря се с похлупак и се в прибира във фризер за най-малко 5 часа.

Готовият домакински боровинков сладолед се сервира в купички, гарниран с листенца свежа мента.

Да ви е сладко с моя йогурт сладолед с боровинки и конфитюр!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР