Готови сме за диалог, за да се търсят най-добрите решения.

...
Готови сме за диалог, за да се търсят най-добрите решения.
Коментари Харесай

Министър Лазаров: Служебният кабинет отново ще предложи вариант на бюджет за 2023 г.

Готови сме за разговор, с цел да се търсят най-хубавите решения. Поредица дейности ориентирани към нивото на цените. Инфлацията беше позабавена и към края на годината беше 16.9%. Това съобщи служебният министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров  Лазар Лазаров Лазар Лазаров е роден на 18 март 1970 година в София.   Завършил е УНСС, компетентност в предаването " Събуди се " по Нова телевизия. 

По думите му макар сложната година има двуцифрени нарастване на заплатите. 

20 на 100 нарастване на нивото на насъбраната инфлация е обезщетено. Бяха подхванати дейности в редица браншове за равнене на заплати. Нямаме естествен постоянен бюджет и затова работят параметри от миналата година. Правителството не може да не направи вид на бюджет. Това ще се случи към края на неговия мандат. Сега главната ни задача е провеждането на почтени и транспарантни избори. Ще създадем бюджет, който ще отразява настоящото законодателство. Ще има растеж на обществените разноски, уточни Лазаров.

Министър Лазаров посочи, че в границите на идващия бюджет ще бъдат подхванати дейности тя да бъде изменена. 

Правителството ще предприеме дейности за цените на храните - ще реализира надзор и ще предприеме ограничения там, където е нужно. Спекулата ще е във вниманието на държавното управление. Трябва да се внимава с увеличението на приходите, с цел да не се подхрани инфлацията, добави още общественият министър. 

По отношение на сигналът на БПС към Прокуратурата за закупени парцели в Габрово, Лазаров разяснява: Държавният интерес е обезпечен, тъй като сме купили на по-ниски цени, а се съобразихме и с тези, които направи самостоятелен пазарен оценител. Държавата разполага с доста парцели, само че нас не ни трябват какви да е. Имаме съответни условия – да бъдат в центъра на обитаемото място, да има два типа площи. Това е план утвърден от предходното постоянно държавно управление и министъра на труда и обществената политика и аз го извършвам. По въпроса за какво не е направена социална поръчка демонстрира едва познаване на законодателството. Не ме тормози тази инспекция. Това, което ме тормози е, че политическата система дава опция такива лица да бъдат част от най-високата сцена, точно Народното събрание. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР