Готови сме да подновим диалога във всеки момент - това

...
Готови сме да подновим диалога във всеки момент - това
Коментари Харесай

Денков към зърнопроизводителите: Готови сме да подновим диалога във всеки момент

Готови сме да подновим разговора във всеки миг - това съобщи на брифинг в Министерския съвет министър председателят Николай Денков по отношение на оповестения митинг на аграрни производители на следващия ден.

Той сподели, че държавното управление в никакъв случай не е отказало разговор с организациите в аграрния бранш. Още на 25 юли е имало среща с 35 организации от животновъдния бранш, на която е участвал с изключение на министъра на земеделието и министърът на финансите. На тази среща съвсем всички организации са подкрепили отпадането на възбраната за вноса от Украйна, посочи Николай Денков.



Напрежението сред фермерите и премиера пораства. Въпреки, че съпостави държанието им с това на терористи, Николай Денков още веднъж предложения зърнопроизводителите на диалог, макар че към този момент два пъти са отказали среща с кабинета.

Вчера министър председателят насочи рецензии към земеделското министерство, само че съобщи, че няма да желае оставката на министър Кирил Вътев.

Илия Проданов подава оставка като консултант на земеделския министър. Той е и ръководител на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Неговите претекстове са, че няма по какъв начин да води митинги против държавното управление и по едно и също време с това да бъде част от Министерството на земеделието. Той дефинира изявлението на премиера Николай Денков като неприемливо. Според него, в случай че министър председателят продължава да се отнася по този метод към бранша, ще му бъде поискана оставката.

След решението на депутатите да бъде отстранена възбраната за импорт на зърно от Украйна, аграрни производители от цялата страна оповестиха, че ще се включат в оповестения народен митинг на зърнопроизводителите на следващия ден.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР