И днес земеделските производители готвят протести. Те са недоволни от

...
И днес земеделските производители готвят протести. Те са недоволни от
Коментари Харесай

Земеделците отново на протест - ще изкарат тежка техника на входа на София

И през днешния ден земеделските производители готвят митинги. Те са недоволни от вдигнатото ембарго на селскостопанска продукция от Украйна. Искат възбраната за зърно, изсъхнало мляко, млечни артикули, зеленчуци и плодове да продължи.



Протестиращите се събират с техниката си в 10 ч. на Долни Богров. Представители на всички 26 браншови сдружения от Инициативния комитет на митингите ще бъдат на мястото. Оттам ще чакат позволение за влизане в София и митингът да продължи пред Министерския съвет.

Инициативният комитет за провеждането на безсрочни ефикасни протестни дейности за избавяне на българското земеделие упорства вниманието да не се концентрира напълно към зърнопроизводителите, защото в протестните дейности се включва целият отрасъл, в това число животновъди, пчелари, производители на плодове и зеленчуци.



Министърът на земеделието Кирил Вътев ги предложения на диалози, а през вчерашния ден министър председателят Николай Денков уточни,че съгласно него казусът с вносът на артикули от Украйна е решен и единствено би трябвало дружно с браншовите организации да уточнят количествата, които ще внасяме.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР