Готови сме да отстъпим от управлението, ако споразумението с ГЕРБ

...
Готови сме да отстъпим от управлението, ако споразумението с ГЕРБ
Коментари Харесай

Манол Пейков, ПП-ДБ : Ако ГЕРБ не спазват споразумението, ще отстъпим от управлението

" Готови сме да отстъпим от ръководството, в случай че съглашението с ГЕРБ - Съюз на демократичните сили не се съблюдава. Досега в никакъв случай никой не е попадал в тази обстановка. Това е комплициран танц, тъй като концепцията за коалиция е противопоказна за доста от нашите гласоподаватели. ГЕРБ ни шантажират, че нещата би трябвало безусловно да са под формата на коалиция. Важното е да има взаимна работа - както на равнище изпълнителна власт, по този начин и в Народното събрание. ГЕРБ нямат интерес държавното управление да се разпадне, само че желаят да ни създадат да изглеждаме по-слаби, демонстрират опортюнизъм ", това съобщи по Народоосвободителна въстаническа армия депутатът от Продължаваме промяната – Демократична България Манол Пейков.

Според него ДПС са опортюнистична партия, ползата постоянно е пряк при тях. " Натискът от Европа стана много по-сериозен, а волята ни да бъдем част от Шенген е безусловно неумолима. Влизането в еврооната ще подсигурява, че корупционните потоци ще ни заобикалят, по тази причина е приоритет. Няма по какъв начин ГЕРБ-СДС да си назначават хора в регулаторите, до момента в който ние " лапаме пасти в сладкарницата ", всички значими решения би трябвало да се вземат решение

Той разяснява и борбата за столицата. " Във вторник ще обявим взаимен претендент за кмет на София на ПП–ДБ и " Спаси София ". Според мен Васил Терзиев е забавен и умел човек, слага си доста близки до нас цели. Всичко, което съм чул от него, отеква като че ли слушам личния си глас ", акцентира Пейков.

 Пейков дефинира държанието на ``Възраждане " като несъответстващо. " Не мисля, че имат работеща форма за ръководство, те са опортюнисти, които яхват вълната. Всичките им тези съответстват с кремълските. Нямат нито една националистическа теза. Абсолютно всичко е взето от тетрадката на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Или получават нареждания, или сами си дърпат конеца ", уточни Пейков.

По думите му случилото се в Русия е лакмус за слабостта на Владимир Путин.

" В Русия влизат зад решетките за рисунка, а човек, който потегля против властта, и изминава 300 км с 25 000 души войска, най-после подписва договорка и му простят. Този абсурд и парадокс демонстрира, че Путин не е толкоз мощен. Сделката с Лукашенко е фасадна, той е кукла на конци. Ако е провел договаряния, това е под натиска на Путин, с цел да не са директни и да има оправдание, да се покаже като корав човек, който не договаря. Русия сигурно ще се отслаби на фронта в Украйна, тъй като във " Вагнер " са едни от най-опитните и кръвожадни бойци. Недоверието сред армията и " Вагнер " е неизбежно ", разяснява той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР