Готови сме да говорим с всички парламентарно представени партии и

...
Готови сме да говорим с всички парламентарно представени партии и
Коментари Харесай

ДПС са готови да говорят с всички партии в парламента |

Готови сме да приказваме с всички парламентарно показани партии и обединения, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на брифинг след о

Според данните на " Галъп интернашънъл болкан " при 96% редом броене, кандидат-президентската двойка Карадайъ- Михайлова са събрали 9,4% от гласовете на гласоподавателите, а Движение за права и свободи са получили 10,8%.

" В 45-ото Народно заседание бяхме декларирали, че отчитаме вота на гласоподавателите като предпочитание за смяна и в случай че новите партии бяха предложили държавно управление, ние абсолютно щяхме да ги подкрепим. В 46-ото Народно събрание поставихме изискване за наша поддръжка за държавно управление – възобновяване на демокрацията и държавността в страната, тъй като всички виждаме по какъв начин и държавността, и демокрацията са в рецесия ", безапелационен е Карадайъ. 

Той благодари на всички български жители, упражнили правото си на глас, както и на всички жители, които са подкрепили него и Михайлова:

" Специално бих желал да благодаря на всичките ни партийни структури, целия партиен уред и нашите симпатизанти, които удръжаха на всевъзможни репресии. Едно е реалност – тези избори регистрират най-ниската изборна интензивност от демократичните промени насам. И то при наложително гласоподаване - според ИК. "

Карадайъ твърди, че през днешния ден е имало по-голяма изборна интензивност в Турция по отношение на изборите през юли и април. 

" На първо време чакаме всички определени да съблюдават Конституцията и законите на страната. А по-късно от тези, които имат желание да оферират държавно управление – възобновяване на държавността и демокрацията ", съобщи Мустафа Карадайъ. 

Същевременно той разгласи, че макар ниската изборна интензивност, Движението за права и свободи усъвършенства резултата си по отношение на последните два вота.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР