„Готови сме да финансираме проект за търговия и транспорт в

...
„Готови сме да финансираме проект за търговия и транспорт в
Коментари Харесай

Световната банка – готова да финансира транспортни проекти за Западните Балкани

„ Готови сме да финансираме план за търговия и превоз в района на Западните Балкани в размер до 200 млн. $ ", съобщи генералният изпълнителен шеф на Световната банка Кристалина Георгиева.

„ Благодаря на премиера Бойко Борисов за това, че ни Събра и поведе напред нашия район към по-голяма интеграция ", добави тя.

Кристалина Георгиева означи, че има голям капацитет в консолидираното на Западните Балкани и с поемането на председателството на Европейски Съюз България има опция да способства и да усвои този капацитет.

„ Днешната среща има напълно ясна и съответна задача – да погледнем по-сериозно на транспортните връзки и на капацитета на IT бранша в района. По отношение на транспортните връзки това, което желаеме да забележим, е придвижването на артикули и хора в нашия район, да има по-качествена инфраструктура и с въвеждането на интелигентни технологии да превърнем физическите опашки във виртуални. Да създадем благоприятни условия за едно гише на всяка граница и процедури, които разрешават търговията да върви по-бързо и по този начин да стане по-голяма ", сподели още Георгиева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР