Готови са резултатите от три експертизи (съдебно-медицински), назначени по досъдебното

...
Готови са резултатите от три експертизи (съдебно-медицински), назначени по досъдебното
Коментари Харесай

Прокуратурата огласи официалната причина за трагедията с 9-годишния Стефан от Кардам

Готови са резултатите от три експертизи (съдебно-медицински), назначени по досъдебното произвеждане, по случая с умрялото дете в село Кардам, област Добрич.

Това заяви на брифинг в Окръжната прокуратура в Добрич районният прокурор на Районна прокуратура – Генерал Тошево Йорданка Чанева, предава "Фокус ".

Причина за гибелта е фосфин, вдишан от детето. Той работи във влажна среда и по този начин се отделя отровният газ, в тази ситуация с летален резултат.

Таблетките с токсичното вещество са били сложени в дупки в стената, замазани по-късно с тиня. Близостта до леглото на детето е причина за отравянето.

Подобни таблетки не се популяризират свободно в комерсиалната мрежа, стана ясно още от брифинга. Предстои да се обясни по какъв начин са попаднали в това домакинство.

Според всички движимости лица децата, в това число и умрялото, са имали признаци (гадене, повръщане, коремна болежка, диария, замаяност и погрешен сърдечен ритъм) на отравяне с фосфин.

Установената централизация на веществото в изследваните биологични тъкани доста надвишава равнището на оповестени данни за смъртен случай при отравяне с фосфин, уточни прокурор Чанева.

От 12 до 24 часа при сходни остри отравяния настава гибел. По натрупа на детето не са открити травматични пострадвания, които да имат отношение към настъпването на гибелта. Досъдебното произвеждане се води не против съответно лице, а за закононарушение, осъществено по несъобразителност.

Отпаднала е версията за склоняване към самоубийство. Към момента другите деца от фамилията са настанени от обществени служащи в прилежаща къща с по-добри условия на живот. Предоставена е от съседи със съдействието на Община Генерал Тошево.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР