Горските пожари, топенето на ледовете и всички останали природни промени

...
Горските пожари, топенето на ледовете и всички останали природни промени
Коментари Харесай

Китовете ще спасят света

Горските пожари, топенето на ледовете и всички останали естествени промени и произшествия, които настъпват в последните години, ни карат все по-сериозно да се замисляме какво можем да създадем, с цел да спрем все по-притеснителните промени в околната среда .

Според финален отчет по тематиката на Международния валутен фонд, китовете са тези, които могат да ни оказват помощ в битката с климатичните промени. А един бозайник е толкоз значим за околната среда, колкото хиляди дървета.

Китовете усвояват големи количества въглероден диоксид - приблизително по 33 тона за целия си живот. Те живеят сред 30 и 90 години, според от типа, като най-големите дълголетници са сините китове. За съпоставяне - едно дърво гълтам не повече от 48 кг от нездравословния газ годишно.
 Снимка 454830

В последните години обаче се вижда съществено понижаване на популацията на китове в международен мащаб. Като съществени аргументи за това събитие се акцентират индустриализацията и уловът, написа Time.

А основателите на отчета приканват за незабавни ограничения в отбрана на животните, които ще доведат след себе си и позитиви за околната среда.

Освен че гълтам големи количества въглероден диоксид , китовете оказват помощ за основаването и на половината фитопланктон в Световния океан, който пък обогатява въздуха с О2 и също улавя нездравословния газ, и то в такива количества, колкото четири амазонски джунгли.
 Снимка 454832

Увеличаването на фитопланктона единствено с 1% има същия резултат, както от засаждането на два милиарда дървета. Освен това, е по-лесно постижимо, в случай че спрем да убиваме и стартираме да пазим китовете.
 Климатично злополучие - думата на 2019 година
Това е думата на 2019 година

Никак не сме сюрпризирани

В момента популацията на китовете се прави оценка на 1.3 милиона индивида. Главната цел е тази численост да се усили до четири-пет милиона, каквато е била тя преди индустриализацията. Тогава всички ще дишаме по-чист въздух, безапелационни са откривателите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР