Горски пожари бушуват вече дни наред около атомната електроцентрала "Чернобил"

...
Горски пожари бушуват вече дни наред около атомната електроцентрала "Чернобил"
Коментари Харесай

Пожари завишават радиацията около АЕЦ Чернобил

Горски пожари бушуват към този момент дни наред към атомната електроцентрала "Чернобил "

Заради пожарите има нараснали равнища на радиоактивния детайл Цезий, оповестиха специалисти от МААЕ, осведоми

"Леко покачване на концентрацията на цезий във въздуха е открито в Киев и в две атомни електроцентрали, което не е забележителна причина за безпокойствие ", се споделя в известие на организацията.

"МААЕ продължава да работи с украинския нуклеарен регулаторен орган за приемане на спомагателна информация за обстановката с пожарите наоколо до атомната електроцентрала в Чернобил ".

На 20 март Върховната Рада на Украйна заяви за 7 пожара в зоната на АЕЦ-а, напомня БГНЕС. Пожарите са видяни посредством сателитни изображения от спътника Sentinel-2 на Европейската галактическа организация.

"Вероятно пожарите са зародили вследствие на военните дейности на Руската федерация – удар от снаряд или тенденциозен палеж ", оповестиха тогава от МААЕ.

Според класификацията на изключителни обстановки критериите за пожар в зоната на изключване не би трябвало да надвишават размера от 0,05-0,2 кв. км, само че поради пожара са неведнъж повишени. На 24 февруари след яростна борба съветските военни превзеха контрола на атомната електроцентрала "Чернобил ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР