Горещото време се очаква да продължи и днес. За 12

...
Горещото време се очаква да продължи и днес. За 12
Коментари Харесай

Жълт код за горещо време е обявен в 12 области

Горещото време се чака да продължи и през днешния ден. За 12 области е в действие предизвестие за високи температури от първа степен – жълт код .

През днешния ден ще бъде най-вече слънчево. След обяд над планинските региони ще се развива купеста облачност и на обособени места ще превали временен дъжд . Ще има и гръмотевици. Вятърът ще бъде от източната четвърт, слаб, в източните региони – до сдържан .

Температурите и в Южна България ще се намалят и оптималните в страната ще бъдат сред 32° и 37° , в София – към 32°. Атмосферното налягане ще се задържи съвсем без смяна и ще бъде по-високо от междинното за месеца.

По Черноморието ще бъде слънчево, в утринните часове по северното крайбрежие с краткотрайни нараствания на облачността . Ще духа слаб до сдържан изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 26°-29°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

През идващите дни времето ще бъде слънчево и горещо с оптимални температури сред 35° и 40° . Временни нараствания на облачността ще има в неделя над планинските региони в Югозападна България, само че вероятността за превалявания е дребна. Ще бъде съвсем безшумно.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР