Горещи телефони за психологическа подкрепа във връзка с причинения от

...
Горещи телефони за психологическа подкрепа във връзка с причинения от
Коментари Харесай

Гореща телефонна линия за психологическа подкрепа в образованието заради COVID стреса |

Горещи телефони за психическа поддръжка по отношение на породения от пандемията стрес у учители, възпитаници, родители и непедагогически експерти пусна Министерството на обучение и науката.

Номерата са:

БУРГАС – 0893 631 573

ВАРНА – 0877 566 696

ВЕЛИКО ТЪРНОВО – 0888 553 601

ПЛОВДИВ – 0800 16 793

СОФИЯ-ГРАД – 0877 183 133

СТАРА ЗАГОРА – 0879 833 258

На тях дежурят общо повече от 40 психолози, които оказват помощ непринудено на възпитаници, родители, учители и непедагогически експерти да преодолеят напрежението, породен от пандемията от COVID-19.

Линиите работят от понеделник до петък от 8.30 до 16.30 часа. Те са отворени за всички възпитаници, родители, педагогичен и непедагогически експерти от цялата страна. 

Препоръчително е да се звъни на номера в най-близкия от регионалните градове. Така при преценка психолозите могат да насочат нуждаещите се хора към услуги за поддръжка в общността.

Специалистите дават отговор на въпроси, свързани с терзанията и демотивацията за учене в онлайн среда, спомагат на хора в депресивни положения вследствие дългата изолираност и при последващата акомодация към възобновеното присъствено образование. Те могат да окажат психическа поддръжка също за превъзмогване на страха от вируса или при загубата на близки хора.

МОН откри за трети път безвъзмездни горещи телефонни линии за нуждаещите се деца и работещи в системата на образованието. Освен доброволците – учебни психолози, на позвъняванията при нужда ще реагират също техни сътрудници от Националната мобилна група за психическа поддръжка към МОН.

Организацията за даване на психическа поддръжка е основана взаимно с районните ръководства на образованието, районните центрове за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение и шефове на учебни заведения.

Планирано е телефонните линии да са отворени до 31 март 2022 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР