Гореща лятна вълна в момента се вихри в Европа и

...
Гореща лятна вълна в момента се вихри в Европа и
Коментари Харесай

Горещо време, пожари и какво точно предизвиква възникването на пламъците в природата

Гореща лятна вълна сега се вихри в Европа и безусловно се е разгоряла из Испания, Франция, Португалия, Англия и Гърция. Покрай огнените събития, евентуално на мнозина ни е любопитно каква тъкмо е връзката сред горещото време и възникването на пожари.

Оказва се, че високите температури, сами по себе си, не предизвикват пожари. Въпреки това, по-топлото от нормалното време основава предпоставки за възпламеняването и бързото разпространяване на горски пожари.

А от Световната здравна организация (СЗО) разясняват още повече.

" Горските пожари постоянно са породени от човешка активност или пък от естествено събитие като гръмотевица, а те могат да се случат когато и да е и на всички места. При половината от записаните горски пожари не се знае по какъв начин са почнали. "

Добре прочут на мнозина факт, потвърждаван от СЗО, е, че рискът от пораждане на горски пожар се усилва при извънредно сухи метеорологични условия. Например суша - а тя, както и можем да предположим, надлежно е провокирана от горещото време.

Вероятно сме виждали и изсъхнали от жегата гори и треви. А точно те са идеалното " гориво " за появяването и разрастването на пламъци, написа Metro.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР