Горещ телефон, на който може да се подават сигнали за

...
Горещ телефон, на който може да се подават сигнали за
Коментари Харесай

Горещ телефон за сигнали за скитащи животни обяви Община Пещера

Горещ телефон, на който може да се подават сигнали за скитащи животни, разгласи Община Пещера. А кметът на града Йордан Младенов акцентира в свое послание, че е неотложно да има гражданска позиция от всички нас, с цел да се понижат случаите на предвижване на безстопанствени животни, които основават предпоставки за произшествия по пътната мрежа.

“Апелирам за демонстрация на гражданска непоносимост към нехайното отношение от страна на стопаните. При установени нарушавания, за съответна и бърза реакция от страна на отрасловите органи, апелирам да алармирате дежурните в Община Пещера. За задачата непрекъснато работи гореща телефонна линия: 0350 6 22 16, 0893 532 069 “ - написа Младенов.

Всяка година, взаимно с полицията, се вършат протоколи на животновъдите в непосредствена непосредственост до пътя. За последната година са хванати 11 животни: 8 коня и 3 крави. Средствата, постъпили в Общинската хазна от наложени и събрани санкции на стопаните, са в размер на 2 500 лева, сочат данни на Община Пещера.

От ведомството допълват, че практиката някои аграрни стопани да пускат своите животни да пашуват без контрол носи съществени материални загуби и страдалчество на хора и животни. Проблемът се задълбочава, а с това и завишаването на паричните средства, нужни за застраховане активността на ангажираните органи. Затова от локалната власт смятат, че рестрикциите са наложителни.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР