Гордост за България на тазгодишните награди Оскар - отличието за

...
Гордост за България на тазгодишните награди Оскар - отличието за
Коментари Харесай

Димитър Маринов - американската мечта на българина, развял знамето ни на Оскар-ите

Гордост за България на тазгодишните награди " Оскар " - оценката за най-хубав филм завоюва лентата " Зелената книга ", в която една от функциите се извършва от българина Димитър Маринов. На сцената на " Долби Тиътър " той даже се качи с българското знаме.
Кой в действителност е Маринов? Един образец за американската фантазия.
От биографията му в IMDB излиза наяве, че е роден в София, от дребен свири на цигулка и е приключил НАТФИЗ. Докато бил в казармата, Димитър е съден от боен арбитражен съд по обвиняване, че се е опитал да избяга на Запад. Все отново съумява да приключи филмовата академия. През 1990 година той пътува из Европа, Канада и Съединени американски щати като част от фолк джаз групировка. Остава в Ноксфил, Тенеси като политически емигрант.

Работи разнообразни неща - от мияч на чинии, прави четки. Свири на цигулка по заведения, бил е и барман. През 1996 година съумява да стане притежател на кафене, ресторант и кетъринг компания.
Започва актьорската си кариера в Съединени американски щати през 1999 година в Сан Диего. Какъв е пътят към триумфа му - прочетете в Expert.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР