Горд съм да обявя, че САЩ са в икономически разцвет

...
Горд съм да обявя, че САЩ са в икономически разцвет
Коментари Харесай

Тръмп от Давос: Американската мечта се върна! САЩ са за пример

Горд съм да разглася, че Съединени американски щати са в стопански подем по метод, който светът в никакъв случай не е виждал. Печелим като в никакъв случай преди. Това разгласи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп по време на словото си на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария, представен от „ Гардиън “.

„ Америка благоденства и печели като в никакъв случай преди “, продължи Тръмп да хвали родината си, визирайки подписаните предходната седмица търговски съглашения с Китай, а и въпреки това тези с Мексико и Канада.

„ Тези съглашения са модел за XXI век “, безапелационен бе американският водач.

СНИМКИ от Давос: Борисов и Иванка Тръмп в многолюден диалог след речта на американския президент

По думите му Съединени американски щати отслабвали в стопански проект през годините обратно, само че когато поел ръководството, нещата радикално се подобрили.

Тръмп продължи с хвалбите по собствен адрес, като настоя, че откогато той е на власт – в Съединени американски щати са разкрити нови 7 милиона работни места.

„ Поставих тази цел в главата си, когато встъпих в служба, само че не съм я споменавал “, уточни той пред водачите, събрали се на форума.

US президентът похвали и нарастването на заплатите в Съединени американски щати.

„ Американската фантазия се върна, по-голяма и по-добра от преди “, обърна се милиардерът към международния хайлайф.

„ 60 000 заводи изгубихме при предходната администрация и в този момент под моето ръководство имаме 12 000 повече “, продължи Тръмп.

Според него икономическото развиване в Съединени американски щати се случва „ макар “ Федералния запас, който „ подвига лихвите прекомерно бързо и ги понижава прекомерно постепенно “.

„ Няма по-добро място на планетата от Съединени американски щати “, настоя в умозаключение президентът.

След речта си в Давос, Тръмп приказва и пред публицисти, като пред тях означи, че речта му е била „ добре призната “ и акцентира, че „ 200 от най-големите компании в света са били в залата “, доста от които влагат в Съединени американски щати.

„ Това значи работни места, това значи икономическо развиване. Ние се оправяме добре и ще бъде още по-добре “, уточни той.

Попитан дали е чул посланието на Грета Тунберг, която сподели на международните водачи, че нищо не са създали за климата, Тръмп отвърна, че е „ мощно набожен в околната среда “.

Той не загатна за проблемите по света, породени от световното стопляне, само че добави: „ Това, което желая, е най-чистата вода и най-чистият въздух “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР