Google ще инвестира до 1 млрд. долара във втория по

...
Google ще инвестира до 1 млрд. долара във втория по
Коментари Харесай

Google инвестира 1 млрд. долара в индийски мобилен оператор

Google ще влага до 1 милиарда $ във втория по величина мобилен оператор в Индия в миг, в който основателят на Android се стреми да ускори наличието си на проспериращия телекомуникационен пазар в страната.

Технологичният колос ще купи дял от 700 млн. $ в Bharti Airtel на милиардера Сунил Митал, което ще му даде 1,28% благосъстоятелност, се споделя в взаимно изказване на двете компании, представено от „ Ал Джазира “.

Този ход е част от Фонда за цифровизация на Гугъл за Индия, стартиран през 2020 година и имащ за цел да даде достъп до смарт телефони на над милиард индийци, както и да форсира потреблението на облачно пространство от страна на бизнеса.

Инвестицията ще помогне на дребните бизнеси в Индия да приспособяват цифрови принадлежности, до момента в който Индия работи за внедряване на цифровото обучение, разплащанията и електронната търговия на фона на пандемията, се споделя в изказване на Гугъл.

Още до 300 млн. $ ще бъдат вложени във „ взаимно допустими “ търговски планове в границите на идващите пет години, в това число в изследване на благоприятни условия за „ превъзмогване на бариерите в притежаването на смарт телефон “.

Компаниите възнамеряват и взаимна разработка на програмен продукт за 5G и други стандарти. Гугъл към този момент има близо 8-процентов дял във водещия телеком Reliance Jio на най-богатия мъж в Азия, Мукеш Амбани, след инвестиция от 4,5 милиарда $ през 2020-а. двете компании работиха дружно по на ниска цена 4G смарт телефон, който бе стартиран през ноември предходната година. Jio се конкурира с Airtel, както и с локалното поделение на Vodafone, което се споделя Vi.

Airtel на собствен ред обслужва 480 млн. клиенти в 17 страни в Южна Азия и в Африка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР